مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودكارآمدی تحصيلى نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی می باشد که در آن به چارچوب نظری و پیشینه پژوهش می پردازیم.

 

خودكارآمدی تحصيلى شامل باور  داشتن به توانايى ها براى رسيدن به اهداف در یک زمينه تحصيلى مشخص می باشد (دورمان ،2001 ).خودکارآمدی از نظریه شناخت اجتماعی آلبرت بندورا (1997) روان شناس مشهور، مشتق شده است که به باورها یا قضاوت های فرد به توانایی های خود در انجام وظایف و مسئولیت ها اشاره دارد. نظریه شناخت اجتماعی مبتنی بر الگوی علی سه جانبه رفتار، محیط و فرد است. این الگو به ارتباط متقابل بین رفتار، اثرات محیطی و عوامل فردی(عوامل شناختی، عاطفی و بیولوژیك) که به ادراک فرد برای توصیف کارکردهای روانشناختی اشاره دارد، تأکید می کند. بر اساس این نظریه، افراد در یک نظام علّیت سه جانبه بر انگیزش و رفتار خود اثر می گذارند.

 

 

 

 

نمونه پیشینه تحقیق خودكارآمدی تحصيلى

خواجه و همکاران (1390) در پژوهشی تحت عنوان بررسی رابطه اضطراب اجتماعی و جو روانی-اجتماعی کلاس با خودکارآمدی تحصیلی دانش آموزان راهنمایی به این نتیجه دست یافتند که اثر همزمان اضطراب و جو روانی-اجتماعی در پیش-بینی خودکارآمدی نشان داد که مؤلفه رقابت در مقیاس جو -روانی اجتماعی پیش بینی کننده منفی و معنادار خودکارآمدی تحصیلی است و همچنین مؤلفه اصطلاک و انظباط، به صورت مثبت و معنادار بعد استعداد در خودكارآمدی تحصيلی را پيش بينی می كند.

 

 

 

 

فهرست مطالب
    14
تعاریف نظری و عملیاتی متغیرهای پژوهش    15
فصل دوم: مبانی نظری و پژوهشی ‌
بخش اول: مبانی نظری پژوهش    17
1- خودکارآمدی تحصیلی    17
تعاریف و ویژگی های خودکارآمدی    17
تعیین کننده های خودکارآمدی    20
مراحل رشد خودکارآمدی    23
خودکارآمدی و اضطراب    26
بخش دوم ادبیات پژوهش    56
تحقیقات انجام شده در خارج از کشور    56
تحقیقات انجام شده در داخل کشور    59
جمع بندی ادبیات پژوهش     63

منابع